اطباق رئيسية

                                        كبده مقليه بالرده

 المقادير                         
كبده مقطعة شرائح
ثوم
فلفل اخضر بارد او حار
1 عصير ليمونة
ملح
فلفل أسود
كمون
رشة شطه حمرا مطحونه ودى حسب الرغبه
نص كوب دقيق +نص كوب رده ناعمه
زيت للقلى
بقدونش للتزين عند التقديم


                                              الطريقة                                


                                                                           
نضع الكبدة في طبق ونضع عليها عصير الليمون ونقلبها

                                                                       نجهز التتبيله

اضع الفلفل الاخضر والثوم والملح والفلفل والكمون والشطه ونفرمهم كويس
ونضع التتبيله على الكبده
يغطى طبق الكبدة ويوضع فى الثلاجه اكبر وقت ممكن





وعند القلى اجهز طبق الرده بالدقيق واخلطهم



واخذ قطعه الكبده واقلبها على الوجهين فى الرده الى ان انتهى من كل المقدار


 
 واتركها حتى يسخن الزيت كويس جدا وابتدى اقلى هى مش بتاخد وقت متسبهاش تغمق


  ونزينها بالبقدونس عند التقديم

     
   *****************************************

                                  كفتة داوود باشا

    
 مقادير الكفته
نص ك لحم مفرومه
3 طماطم اى حجم وكوب الا ربع ماء

وبصلتين وسط او بصله كبيره
ثوم ومعلقه كبيره صلصه وبقدونس مفروم
ملح وفلفل وبهارات اللحمه

معلقتين كبار صنوبر او لوز وممكن الاستغناء عنهم



   
الطريقه                                                                                 
نفرم البصل ناعم وناخذ نص الكميه ونخلطه باللحمه المفرومه




ثم نضع عليهم البقدونس المفروم ناعم مع ربع معلقه فلفل ونص معلقه ملح وربع معلقه بهارات اللحمه



 
ونخلطهم كويس جدا ثم نشكل الكفته نكورها كور صغيره ونحمرها فى الزيت  مجرد تاخد اللون وهتكمل السوى فى الصلصه


                                                                 طريقه الصلصه للكفته



نضع معلقتين سمن فى الحله يسخنو  ثم نضع باقى البصل المفروم
ونحمره نصف تحمير ثم نضع معلقة الثوم المفروم ونكمل التحمير الى ان يصل للون الدهبى
نضع عليه عصير الطماطم المضروب فى الخلاط مع الماء
ومعلقه صغيره ملح ومعلقه صغيره فلفل ونتركها تتسبك شويه


وبعد ما الصلصه تغلى وتتقل شويه نضع فيها كرات اللحم بعد مااتحمرت ونتركها تستوىتقريبا اخدت10 دقايق واستوت
اول 5 دقايق على نار عاليه
واخر 5 دقايق نار هاديه عشان كرات اللحم تستوى من جوه وتبقى ناعمه وفى الوقت دا نضع الصنوبر
ونتركها تكمل التسويه


  ونقدم كفتة داود باشا  مع رز ابيض

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق