صوانى فرن

                                    صينية كوسه بالبشاميل

                       
المقادير
كيلو ونص كوسه
نص كيلو لحم مفروم
بصلتين كبار
ملح وفلفل
كريمه لبانى
بشاميل وهو عباره عن كوب دقيق - كوب لبن - كوب ونص شوربه - ملح - فلفل - سمن
                         

الطريقه
نغسل الكوسه ونكحتها خفيف ونقطعها حلقات متساويه وممكن نقطعها بالطول 


نحضر طاسه وفيها سمن يسخن ونشوح فيها الكوسه على الوجهين الى ان ننتهى من المقدار كله 

نجهز اللحمه المعصجه
نقطع البصل ونشوحه فى السمن يدوب يدبل مش يغمق عشان ميغمقش اللحمه وبعد ما يدبل ورحته تظهر انزل عليه باللحمه المفرومه وافضل اقلبها الى ان تشرب الماءالى فيها وتستوى واحط الملح والفلفل


اجهز البشاميل بالطريقه العاديه

 واحضر صينينه بيركس او عاديه وامسحها بقطعه سمن ثم اضع فيها ربع كمية البشاميل الى عندى وارص عليه حلقات من الكوسه حتى تغطى كل البشاميل

 واضع عليها اللحمه المعصجه

 ثم باقى حلقات الكوسه

  ثم اخر حاجه باقى البشاميل على الوش


 ثم اضع كريمه لبانى وافردها بطهر معلقه على وش الصينيه تدخل فرن سخن على درجة 200 لمدة نص ساعه او حسب الفرن

ودا شكلها بعد خروجها من الفرن 


         *******************************************

                        صينية رز بالفراخ ومكعبات الباذنجان

 المقادير
3 كوب ر
ز اى نوع
فرخه مقطعه اربعه او زى ما تحبو
نص كيلو باذنجان
بصلتين كبار - معلقة كبيره ثوم -ملح - فلفل -كمون
معلقه صغيره كارى - كركم- بهارات فراخ- فصين حبهان
3جزرات - 3طمطمات جامدين


 الطريقه
1- نغسل الرز وننقعه بماء وملح لو بسمتى على ما نجهز المكونات

2- نغسل الفرخه ونقطعها وننقعها فى ميه وليمون
2- نقطع الباذنجان مكعبات مش كبيره ولا صغيره ونقليها فى الزيت او ممكن نشويها فى الفرن حسب الرغبه
3- نبشر الجزر على المبشره الاتجاه الكبير
4- نفرم البصل وتفرم الثوم لو مش جاهز عندك
ونتابع الخطوات الجايه


اول خطوه فى صينيه نضع سمنه وزيت ويسخنو ونحمر فيهم الفراخ وهى نايه
 وبعد ما يتحمرو نخرجهم ونضعهم فى طبق

 ومكان التحمير نحمر البصل والثوم وبعد ما يدبلو وياخدو لون دهبى
 نضع الجزر ونقلب شويه ثم 3ونص كوب ماء والملح والفلفل وباقى التوابل الى عندنا فى المقادير ويخدو غلوه نطفى النار


ونضع الطماطم والباذنجان والرز والفراخ ونشوف الملح والميه ولو محتاج ماء نزود بس ميه مغليه عشان مينشفش منك
 ولازم الميه تكون مغطيه الرز بعلقة صباع


ونغطيه بورق الفويل ويدخل الفرن من تحت حراره 200 على مايتشرب وتطلعيه فوق وتهدى الحراره 150 هياخد لمده 30 دقيقه
ملحوظه متشيليش الفويل الا اخر 5 دقايق



ودى النتيجه احلى طبق رز بالفراخ ومكعبات الباذنجان


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق