الخميس

فراخ كاتشتورا

 المقادير
فرخه اى وزن واى نوع
بصله كبيره --3فصوص ثوم مفروم

 ملح وفلفل
كوب ونص عصير طماطم او ممكن صلصه 
طماطم مقطعه اى كميه حسب الرغبه
زيتون مخلى مخلل اى نوع حسب الرغبه

نص كوب ماء لعصير طماطم ولو استعملنا صلصه يبقى كوب ماء
عصير لمونه كبيره 

وممكن نحط بصل مخلل او جزر مخلل مع الزيتون حسب الرغبه
انا استعملت زيتون فقط

الطريقه
الفرخه تغسل كويس وتقطع على 8 قطع وممكن تشفيها من الجلد حسب الرغبه


نقطع البصل ونشوحه فى السمن والزيت ومعاه 3 فصوص ثوم مفرومين


تضع قطع الفراخ ونشوحها كويس

 ونضع الملح والفلفل ونخلى الليمون فى نص التسويه
وبعد ما نشوح الفراخ وتاخد اللون الدهبى

نضع الطماطم المقطعه شرائح ونص كوب عصير طماطم

ونتركها تغلى شويه ثم نضع عصر الليمونه

وعند اقتراب السوا ونلاحظ انها شربت الصوص

 نضع الزيتون المخلى ونقلبه مع الفراخ ويغلى غلوه ونطفى النار


ونقدم اشهى طبق فراخ كاتشتورا


الطبق عند التقديم